agjenturë (keq)

Qendër e organizuar zbulimi a spiunazhi, që mbledh të dhëna të fshehta dhe që zhvillon veprimtari armiqësore kundër një vendi tjetër; grup ose organizatë, që u shërben synimeve dhe interesave ideologjike, politike, ekonomike, ushtarake etj. të një shteti, të një klase etj.

shembuj

  • Agjenturë e rrezikshme.
  • Agjenturë e borgjezisë (e imperializmit).