ar (element kimik)

Metal i rrallë e i çmuar, me ngjyrë të verdhë, që është i butë e punohet mirë dhe që përdoret për të bërë sende zbukurimi, monedha etj. ose si masë e vlerave; flori

shembuj

  • Ar i pastër (i kulluar).
  • Shufër ari.
  • Monedhë ari.
  • Medalje (unazë, kupë… ) ari.
  • Fill ari.
  • Minierë ari.
  • Ngjyrë ari.
  • I larë me ar. 

tjera

Sistemi Periodik i Elementeve Kimike

H                He
LiBeBCNOFNe
NaMgAlSiPSClAr
KCaScTiVCrMnFeCoNiCuZnGaGeAsSeBrKr
RbSrYZrNbMoTcRuRhPdAgCdInSnSbTeIXe
CsBaHfTaWReOsIrPtAuHgTiPbBiPoAtRn
FrRaRfDbSgBhHsMtDsRgCnNhFlUupLvUusUuo
LaCePrNdPmSmEuGdTbDyHoErTmYbLu
AcThPaUNpPuAmCmBkCfEsFmMdNoLr