ACAROHEM vetv. fig.

Table of Contents

kuptimi

  1. Prishem keq me dikë, i keqësoj, i bëj të ndera marrëdhëniet me dikë; prekem nga diçka dhe egërsohem.
  2. I kërcënohem, i gërmushem dikujt.

shembuj

sipas kuptimit 1
  • Janë acaruar me njëri-tjetrin.
  • U acaruan me fjalë. 
sipas kuptimit 2
  • Iu acarua të birit.
  • Mos m’u acaro ashtu!
  • I acarohet si gjel. 

sinonime

sipas kuptimit 1

sipas kuptimit 2