ACETON m. kim.

Table of Contents

kuptimi

Lëng i pangjyrë e i avullueshëm, me erë të fortë si të eterit, që përdoret për prodhimin e lëndëve shpërthyese, të mëndafshit artificial etj. dhe si tretës për ngjitjet.

shembuj

  • Ngjit (tret) me aceton.
  • Pastroj me aceton.

tjera