ADHUROJ kal.

Table of Contents

kuptimi

  1. Kam dashuri të zjarrtë dhe nderim të madh për dikë ose për diçka.
  2. fet. Sipas paragjykimeve fetare: e quaj dhe e nderoj dikë a diçka si Perëndi, i përulem e i falem duke e njohur si Hyjni me fuqi të mbinatyrshme.

shembuj

sipas kuptimit 1
  • Adhuroj lirinë.
  • Adhuroj poezinë (artin…).
  • Adhuroj bukuritë e natyrës. 
sipas kuptimit 2

sinonime