AFGANISTAN m. gjeo. em.

Table of Contents

kuptimi

Shtet i cili zyrtarisht njihet si Republika Islamike e Afganistanit dhe shtrihet në jug të Azisë. Kufizohet me Pakistanin, Iranin, Turkmeninë, Uzbekistanin, Taxhikistanin dhe Kinën dhe ka një sipërfaqe 652,000 metër katrorë.

shembuj

  • Sundimi i huaj në Afganistan.
  • Zhvillimi kulturorë në Afganistan.