SHQIPËRI f. gjeo. em

Së fundi përditësuar më Nëntor 06, 2018

përshkrimi

Shtet në juglindje të Evropës i cili  kufizohet me shtetet: KosovëMaqedoni, Mal i Zi, dhe Greqi. Si shtet i pavarur është shpallull më 28 nëntorë 1912. Për kryeqytet ka Tiranën. Ka një shtrirje teritoriale pre 28,748 km2