aga

Pronar tokash më i vogël se beu, në sistemin ekonomik çifligar në trojet e banuara me shqiptar gjatë periudhës së Perandorisë Osmane. shembuj Agai i fshatit. Kamxhiku i agait. Historia e bejlerëve dhe e agallarëve.  tjera be pasha sulltan

agim

1. Veprimi sipas kuptimit 1 të foljes AGON. 2. Koha kur nis të zbardhë dita; drita e parë e mëngjesit para se të dalë dielli. shembuj sipas kuptimit 1 Agimi i ditës.  sipas kuptimit 2 Agim i ftohtë. Agim i kuqërremtë. Drita e agimit. Në agim. Para agimit. Zbardhi (shkrepi) agimi. Bie agimi.