Maqedonia Veriore

shtet në juglindje të Evropës i cili  kufizohet me shtetet: KosovëShqipëri, Serbi, Bullgari dhe Greqi.

Më herët është njohur edhe si Republika e Maqedonisë si një nga gjashtë republikat e Jugosllavisë dhe më vonë si Republika e Maqedonisë si shtet i pavarur.

kryeqyteti