4 articles Kimi

ar (element kimik)

Metal i rrallë e i çmuar, me ngjyrë të verdhë, që është i butë e punohet mirë dhe që përdoret për të bërë sende zbukurimi, monedha etj. ose si masë e vlerave; flori shembuj Ar i pastër (i kulluar). Shufër ari. Monedhë ari. Medalje (unazë, kupë… ) ari. Fill ari. Minierë ari. Ngjyrë ari. I…